Apránként

egy kicsit több törődés, egy kicsit kevesebb szemét

Energiacsökkentésre fel! Legyél az Energiaközösségem tagja!

2019. október 21. 15:05 - ApránkéntBarbi

Hallottatok már az Energiamegtakarítási versenyről?

Foglalkoztat a környezettudatosabb háztartás?

Jól jönne pár tipp, hogy ti magatok is hozzájáruljatok a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez?

Szeretnétek a következő hónapokban és azután is kicsit (vagy sokkal) kevesebbet költeni az áramra vagy a gázra?

Érdekelne, hogy mit tehettek az energiacsökkentésért anélkül, hogy nagyobb kiadásokba vágnátok magatok?

Szeretnétek tavasszal őshonos gyümölcsfát ültetni az udvarban?

Akkor ez most nektek szól! :)

Az E.On és a GreenDependent Intézet hatodik alkalommal hirdeti meg az Energiamegtakarítási versenyt, melynek pont a fenti pontokban foglalható össze a lényege: szeretnék minél inkább felhívni a figyelmet arra, hogy mi, a saját otthonainkban, apró hétköznapi dolgokkal és gondolkodásbeli, megszokásbeli változtatásokkal milyen sokat tehetünk azért, hogy mérsékeljük a fogyasztásunkat.

Én klímakoordinátorként vágok bele ebbe a kihívásba, egyelőre nagyon tetszik. Sok oldalról próbálom a mi kis négyfős családunk mindennapjait tudatosabban és környezetkímélőbben terelgetni, de ez egy olyan aspektus, amivel eddig még nem igazán foglalkoztam, és őszintén kíváncsi vagyok, hogy mire jutunk ez alatt a közel félév alatt.

A verseny 2019 december és 2020 májusa között fog zajlani, és most az a feladat, hogy összeszedjek egy remek kis Energiaközösséget magam köré. Van kedvetek beszállni? Legalább 5 maximum 10 család/háztartás kell egy ilyen közösséghez. Ha túl sokan jönnénk össze, az se baj, lehet 2 csapat is :)

A versenyben való részvétel feltétele, hogy legalább egy energiaforrásról (áram vagy gáz) rendelkezésre álljon tavalyi referencia adat, és hogy a referencia időszakhoz képest ne legyen változás a háztartást illetően semmiben (pl  nem volt költözés, nem vagytok többen vagy kevesebben most, mint tavaly ilyenkor, időközben nem történt pl hőszigetelés a házon vagy nem került a háztartásba új/nem cseréltetek le régi háztartási gépet), tehát körülbelül ugyanazok legyenek a feltételek most is, mint a referenciaként szolgáló időszakban.

Akkor is lehet csatlakozni a versenyhez, ha a fenti követelményeknek nem feleltek meg, mert lesznek a verseny során kreatív feladatok is, melyekben azok is részt vehetnek, akiknek a fogyasztási adatait nem tudjuk a versenyben érvényesíteni. Az a fontos, hogy a csapatnak legyen legalább 5 olyan tagja, ahol a méréseket is regisztrálni lehet. És persze a megtakarítási ötleteket azok is tudják hasznosítani, akik valamiért most nem tudnak a játékban részt venni.

Ha mindezek után érdekel a lehetőség, írjatok nekem itt, vagy a facebookon (Apránként), vagy az aprankentblog@gmail.com ímélcímre, hogy összeálljon a csapat!

Hajrá!!

ui: a gyümölcsfákat majdnem elfelejtettem! Mindenki, aki részt vesz a versenyben, az elért eredményektől függetlenül kap egyet a végén :) Szerintem már csak ezért is érdemes belevágni :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprankent.blog.hu/api/trackback/id/tr4215244764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása