Ahhoz képest, hogy múlt héten tökéletes mellékszereplőnek tituláltam a sárgarépát, most szembejött egy recept, ahol a répa a főszereplő, és annyira jól hangzik, hogy most hajnal 1 felé közeledve is kedvem támadt főzőcskézni. Na ne tessék aggódni, nem fogok, de az tuti, hogy hamarosan megcsinálom, és majd meg is mutatom. Következzen hát a...
Gyömbéres sárgarépakrémleves
Hozzávalók
- 700 g sárgarépa
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk gyömbér (őrölt)
- 1 teáskanál curry por
- 1.6 l alaplé
- só ízlés szerint (tengeri)
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt.
- Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.
- Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest.
- Tálalás előtt felmelegítjük, tejföllel kínáljuk.
A receptet a Nosalty-n találtam
Update: ma végre odajutottam, hogy megfőztem és isteni finom lett! A fűszerezése miatt a hároméves amúgyis fényevő nem volt odáig érte, legközelebb majd kicsit visszaveszek a gyömbérből. De a férjemnek nagyon bejött. Meg nekem is. Te kipróbáltad? Hogy ízlett?