Apránként

egy kicsit több törődés, egy kicsit kevesebb szemét

ezt edd februárban - sárgarépa 2.

2019. február 13. 01:09 - ApránkéntBarbi

Ahhoz képest, hogy múlt héten tökéletes mellékszereplőnek tituláltam a sárgarépát, most szembejött egy recept, ahol a répa a főszereplő, és annyira jól hangzik, hogy most hajnal 1 felé közeledve is kedvem támadt főzőcskézni. Na ne tessék aggódni, nem fogok, de az tuti, hogy hamarosan megcsinálom, és majd meg is mutatom. Következzen hát a...

Gyömbéres sárgarépakrémleves

Hozzávalók

  • 700 g sárgarépa
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk gyömbér (őrölt)
  • 1 teáskanál curry por
  • 1.6 l alaplé
  • só ízlés szerint (tengeri)
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

 

  1. A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt.
  3. Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.
  4. Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest.
  5. Tálalás előtt felmelegítjük, tejföllel kínáljuk.

 

A receptet a Nosalty-n találtam

 

Update: ma végre odajutottam, hogy megfőztem és isteni finom lett! A fűszerezése miatt a hároméves amúgyis fényevő nem volt odáig érte, legközelebb majd kicsit visszaveszek a gyömbérből. De a férjemnek nagyon bejött. Meg nekem is. Te kipróbáltad? Hogy ízlett?

img_20190217_155101.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprankent.blog.hu/api/trackback/id/tr9114623836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása